Logg inn

eller

Logg inn med Google
Logg inn med Facebook
Glemt passord?
Har du ikke en konto? Registrer deg
Reistrer deg

Her kan du registrere en bruker. Når brukeren er opprettet kan du velge om du vil være registrert som privatperson eller opprette en bedriftskonto.

eller

Gå videre med Google
Gå videre med Facebook
Har du allerede en konto? Logg inn

Hyttebloggen.no © 2022

x
5 kreative aktiviteter med barna på hyttetur

5 kreative aktiviteter med barna på hyttetur

​Her finner du 5 kreative aktiviteter du kan gjøre med hele familien på hyttetur

Uavhengig av sesong og værforhold er det mange spennende aktiviteter man kan gjøre på hytta med familien. Kjente festligheter som brettspill, bading, skiturer og snøballkrig fyller feriene med gode minner for store og små. Likevel kan ferien være lang, og da kan behovet for andre kreative gjøremål være stort. Vi har satt sammen en liste med 5 spennende ting du kan gjøre med barna, som forhåpentligvis kan bidra til nye, flotte tradisjoner.

​Lag deres eget rebusløp

Rebus er spennende og lærerikt for både store og små barn. Bokstavrebus er kanskje den mest kjente varianten der du setter sammen ulike bilder som tilsammen danner et ord. For de aller minste barna kan du lage en bilderebus der de skal si alle dyrene de kan navnet på, for eksempel.​

Lag et fuglehus

Fuglehus er en flott mulighet til å komme nærmere dyrelivet som lever rundt deg på hytta. I tillegg til å lære store og små litt snekker-kunnskaper kan barna la fantasien styre samtidig som de gjør noe fint for fuglene i området. Det er spesielt hyggelig å se når en liten fjærkledd besøkende kommer for å ta en titt.

Lag en film sammen

Barn en kjent for sin rike fantasi, så hvorfor ikke samles rundt kostymer og rekvisita i en storfilm regissert av de minste? Lag en fin historie sammen eller la hvert familiemedlem ta kontroll over sin egen film. Det beste med denne aktiviteten er at dere kan se filmene sammen om igjen og om igjen, og skape samvær selv når ferien er over.

Trolldeig

Trolldeig er en kjempefin aktivitet som du kan gjøre med barna hele året rundt. Av salt, vann og mel kan man gi liv til rever, bjørner, drager og alt som fantasien tillater. Bruk 2 kopper mel til 1 kopp salt og 1 kopp vann, og la trolldeigen tørke i ovnen på 70-80 grader.

Presse planter og blomster

Denne aktiviteten er både lærerik og produktiv for de små. Plukk så mange ulike blomster og planter dere finner. Deretter må dere presse blomstene eller plantene med noe tungt, som for eksempel en bok. Sørg for å presse blomster eller planter en og en. Etter noen dager er blomstene klare til bruk. Dere kan lage en fin bok sammen med navn og informasjon om de ulike blomstene og plantene, eller kanskje lage noen fine kort?​ Vi håper denne listen har gitt deg noen gode forslag til spennende og minneverdige aktiviteter du kan gjøre med barna dine på hytta, uansett om det bøtter ned utenfor, eller solen skinner inn gjennom vinduene!