Logg inn

eller

Logg inn med Google
Logg inn med Facebook
Glemt passord?
Har du ikke en konto? Registrer deg
Reistrer deg

Her kan du registrere en bruker. Når brukeren er opprettet kan du velge om du vil være registrert som privatperson eller opprette en bedriftskonto.

eller

Gå videre med Google
Gå videre med Facebook
Har du allerede en konto? Logg inn

Hyttebloggen.no © 2022

x
Energisparende tiltak for miljøbevisste hytteeiere

Energisparende tiltak for miljøbevisste hytteeiere

Vi ser på 4 tiltak som kan gjøre strømregningen på hytta lavere

Etter rekordhøye strømpriser i 2018/2019 er behovet stort for økt bevissthet rundt strømbruk. Selv om statistikker viser at Nordmenn bruker gjennomsnittlig 2000 kWh mindre strøm hjemme enn vi gjorde tidligere, øker vi strømforbruket på hytta hvert år. Så hvordan kan vi stoppe denne trenden, og bli mer bevisste også på hytta? Her er en liste over 4 enkle grep som kan bidra til en betraktelig lavere strømregning.

Installer intelligente styringssystemer Intelligente styringssystemer lar deg ha total oversikt og kontroll over spesifikke elektriske komponenter som brukes til for eksempel belysning og oppvarming. Med et slikt system vil du kunne skru av og på lys, øke og dempe temperaturen i ulike rom, alt avhengig av eget behov.

Varmepumpe

Å bytte til luft-til-luft varmepumpe kan spare deg for hele 4800 kWh i hjemmet og tilsvarende konklusjon gjelder på hytta. Det er også mulighet for økonomisk støtte fra Enova hvis du vurderer å installere varmepumpe på hytta.

Strømsparende utstyr

Strømsparende utstyr er en verdig investering om du ønsker å minske strømforbuket ditt. Alle hvitevarer i Norge er energimerket, noe som gjør det enkelt å velge riktig produkt for deg.

Riktige vaner

Det viktigste du kan gjøre for miljøet og lommeboken din er å være bevisst på egne vaner. Husk å skru av alle lys og annen teknologi i rom du ikke bruker. Det beste i mange tilfeller kan være å trekke ut alle stikkontakter for å sørge for at strømtilførselen er tilstrekkelig skrudd av. Ved lufting er det bedre å sjokklufte i korte perioder, istedenfor å la et vindu stå på gløtt i lengre tid. Ta kortere dusjer og skru ned på innendørs temperaturen med et par grader.

Der har du det! Små tiltak kan utgjøre en betraktelig forskjell som gjør godt både for miljøet og lommeboken din!