Et unikt hytteliv i bilder

sol3

Se de unike bildene fra May-Lis Buvik sin hytte i Bjørgan hyttefelt.

Midt i Norge, nærmere bestemt Trøndelag, og 2 minutter med bil fra E6 i Grong kommune, finner du Bjørgan hyttefelt. Hyttefeltet rommer omlag 200 hytter i skrivende stund og er et populært område for tilreisende på jakt etter en autentisk norsk hytteopplevelse.

Til tross for å være omringet av mektige høyfjell, skog og mark, er butikker og togstasjon kun ti minutter unna med bil. Noe som gjør området både sentralt og skjermet på en gang. Familien Buvik er knappe 9 mil unna hjemstedet. Og her fant de drømmeplassen.

May-Lis Buvik og familien på fem er etter år med turer Norge rundt i campingvognen som de alle har laget mange gode minner i, klare for sin første hytte. Bjørgan hyttefelt med sine flotte omstendigheter og korte avstanden til familiens hjem, ble et enkelt valg.  

 I 2014 sto drømmehytta ferdig bygget etter 6 mnd med strukturert arbeid. Det ferdige resultatet er en 12 roms hytte på 180 kvadratmeter med fem flotte soverom. Selv om hytta til tider rommer både barn og barnebarn, innrømmer May-Lis at den kanskje er i største laget.

- Vi visste ikke helt hvilken hytte vi skulle gå for. Vi valgte denne selv om den kanskje er litt stor, merker vi sånn i ettertid, ler May-Lis. Et sjeldent vakkert syn som rommer glede og spenning året gjennom er den uansett. Resultatet av byggets majestetiske plassering og overveldende design er som tatt ut fra et eventyr.  

Et vinterpostkort 

Etter at hytta sto ferdig har familien på fem tilbragt samtlige helger i Bjørgan hyttefelt. 

- Vi er der sommer og vinter, så vidt det lar seg gjøre, forteller May-Lis. Grong har flotte alpinbakker og skiløyper for de som foretrekker langrenn. For barna er det nok av flott kram snø å leke seg i.  

Nærområdet i kort gangavstand fra hytta gjør seg godt for gåturer med kakao og pølser på bålet.  

Bjørgan og Grongs mange skiløyper gjør seg for lange flotte turer i solnedganger vinteren gjennom. Den vakre naturen er kjent for granskogen som også gjenspeiles i Grongs kommunevåpen.  

Selv magien i julen forsterkes med et område som Bjørgan hyttefelt.  

 Med dekket bord og varme fra lys i alle hjørner ringes julen inn for Buvik familien.

I tillegg til å bli kjent med nye hytteeiere i samme område er det også gamle kjente med hytter på Bjørgan. -  Vi kjenner flere som har hytter der, noen vi ikke kjente så godt, og andre vi har et nærmere forhold til, forteller May-Lis.

Sommerparadis

Grong kommune er kjent for lakseelven Namsen, en 230 kilometer lang elv med et nedbørfelt på 6 274 km². For å fiske i Namsen trenger du et fiskekort som kan kjøpes i enkeltvis ved enkelte veld, andre steder tilbyr fulle pakker som må bestilles på forhånd. Sesongen for laksefisking stenges rundt 15 september, likevel forteller May-Lis at hyttefeltet har mindre besøkende om sommeren.

- Det er ikke like mange her oppe om sommeren, da ser vi en betraktelig forskjell.

Men sommeren har også mye å by på for hele familien, og Buvik familien elsker laksefisking. Bålpannen utenfor hytta brukes flittig til blant annet grilling av dagens elvefangst. 

Anskaffelsen av et utendørs badebasseng har vært en detalj til glede for store og små. På varme sommerdager og kvelder er det en spesiell opplevelse og nyte panoramautsikten fra boblebadet.

Rikt dyreliv

I tillegg til familiens tobente medlemmer, har også tre firbente familiemedlemmer mye glede av hytta og det naturrike nærområdet.

De tre hundene har vært med familien landet rundt. Til og med de populære turområdene Besseggen og Gaustablikk. - Det hender jeg må bære de litt, men hovedsaklig går de selv, forteller May-Lis.

Og etter lange turer i skog og mark er det godt med noe mykt å hvile bena i. 

I tillegg til familiens tre hunder er Grong kommune full av viltliv. Her kan du se et lite reinsdyr på besøk til familiens fornøyelse.

For jaktglade hytteeiere er også Grong kommune full av muligheter. Både småviltjakt som rype, hare, orrfugl, storfugl og ender, og jakte av hjortevilt er populære aktiviteter.

Et kjøkken for hele familien

Det moderne kjøkkenet har vært til stor glede for hele familien.

Det finnes ikke noe bedre enn å samle hele familien rundt et bord fullt av hjemmelaget kost. Og enten det skulle være fra bålpannen i hagen eller fra samlepunktet på kjøkkenet er Buvik-familien flinke til å samle alle rundt dagens viktigste høydepunkt.

Hyttelivet mange drømmer om

Hytta på Bjørgan er et vakkert syn, og med May-Lis Buviks eksepsjonelle øye for vinkler og magiske øyeblikk blir hennes instagram profil hytta_paa_fjellet et fantastisk innblikk i hvordan hyttelivet kan være for hele familien. Vi anbefaler at du tar en titt på flere av de flotte bildene som vil dukke opp på denne spennende profilen i tiden som kommer.  

 Alle foto: May-Lis Buvik

LY Hytta - en ny hytteprodusent lansert i dag