Hytteprisene øker også i år

(c) Istock - Martin Wahlborg

 I dag la Eiendom Norge frem sin prisstatistikk for fritidsboliger. Prisene er fremdeles på vei oppover.

​Eiendom Norge gir ut sin prisstatistikk for fjellhytter hvert år i februar. I en pressemelding i dag la de frem statistikk for det siste året. Fasiten viser at prisene for hytter på fjellet steg med 4,4 prosent det siste året. Det er fjerde året på rad med tilsvarende økning, etter noen rolige år før det. 

Rapporten trekker frem enkelte områder med høy omsetning og høye priser. Ved Ringsaker, Trysil, Krødsherad og Sigdal har det vært solgt flest hytter, mens de høyeste snittprisene finnes i Øyer, Hol og Flå. Populære destinasjoner som Sjusjøen, Norefjell, Haglebu, Hafjell og Geilo ligger på disse stedene.

Det er også forskjell på prisutvikling på områder med aktiviteter. Fjellhytter med typiske langrennsdestinasjoner steg bare med 3,9 prosent, mens hytter ved alpinanlegg steg med hele 5,5 prosent. 

Tiden det tar å selge en hytte er nå i snitt 91 dager. Det er en økning fra 84 dager fra forrige periode. Totalt er det solgt 4104 hytter på fjellet i perioden.

Snittprisen på en hytte på fjellet er nå 1 875 000. Enkelte steder er medianprisen vesentlig høyere. I Øyer kommune finner en blant annet Hafjell alpinsenter. Der er medianprisen på hele 3 800 000. Hol har også en høy medianpris, på 3 500 000. Der finner en blant annet Geilo, Ustaoset og Kikut.

At prisene øker er både en indikasjon på at mange ønsker seg hytte, men også standard og størrelse på hytter øker. Selv om det er mange som er på jakt etter hytte, er det samtidig mange hytter og tomter til salgs. Det gjør at prisøkningen ikke er høyere enn det den er. Samtidig er det mye som tyder på at de typiske destinasjonene vil øke mer i pris en mindre kjente steder i tiden fremover.

Statistikken er utgitt av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi.

Trysil blir enda større
Fjellmøbler produserer håndlagede hyttemøbler fra ...

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Her kan du melde deg på vårt nyhetsbrev! Det kommer ca 2 ganger per måned og gjør deg oppdatert på de beste sakene fra Hyttebloggen.no

Du kan melde deg av nyhetsbrevet når som helst. Din e-post blir ikke delt med andre. Ved å melde deg på godtar du nettsidens og Mailchimps vilkår og personvern.

Er du en hytteblogger?

Start din egen blogg på hyttebloggen.no.

Les mer og kom i gang


Annonse

Annonse