Reinsdyrskav - hyttematens konge

Reinsdyrskav med stekte poteter

OPPSKRIFT: Du skal på hyttetur til helgen og lurer på hvilken middag som passer best. Ofte begynner svaret på reinsdyr. 

 Det er mange gode retter en kan lage på hyttetur. Ulike familier har ulike tradisjoner og smak, så noen fellesrett som passer for alle er vanskelig å finne. Samtidig er det noen retter som gir sterke assosiasjoner til hytteliv. Viltkjøtt forbindes ofte med natur og hytteliv, men også der er det mange varianter. Skal vi trekke frem en matrett som både er vill og tilgjengelig må det være reinsdyrskav. Du finner det i frysedisken i de fleste dagligvarebutikker, det er enkelt å tilberede og kan lagres i fryseren. Og den har akkurat passe vill smak til at en får god hyttestemning uten at barna blir skremt av smaken. 

  1. La pakken med reinsdyrskav tine en liten stund på kjøkkenbenken (til den kan brekkes i biter)
  2. Del nypoteter i to og legg dem i en form
  3. Hell olje, timian, pepper og salt over potetene
  4. Stek potetene på 220 grader i ca 30 minutter. De kan gjerne stekes til de begynner å bli brune og sprø.
  5. Stek reinsdyrskav i stekepanne til den blir litt brun i kantene og legg den til side
  6. Hakk og stek løk (gjerne sjarlottløk)
  7. Tilsett sopp mot slutten av stekingen
  8. Brun noen spiseskjeer smør i en gryte
  9. Bland inn noen spiseskjeer hvetemel i smøret og la det frese
  10. Sett ned temperaturen og tilsett buljon/kraft 
  11. Rør inn 2-3 dl vann sakte til du har en jevn brun saus
  12. Tilsett en halv pakke créme fraîche og smak til med salt og pepper (og gjerne noen tørkede einebær eller tyttebær)
  13. Tilsett reinsdyrskav, løk og sopp
  14. La det koke under lokk i 10-20 minutter
  15. Server med syltet rødløk og tyttebærsyltetøy

Mengde? For en familie 2 voksne og 2 barn kan du klare deg med en pakke reinsdyrskav (400g). Er dere 4-5 voksne bør du kanskje vurdere to pakker. En kan også økte mengden ved å legge til ovnsbakte asparges eller litt flere poteter.

Ovnsbakte poteter med olje og krydder. Kan gjerne byttes med potetstappe.
Det gir god hyttestemning å vente på en gryte med god hyttemat.
Finn hyttefelt og ferdighytte med Velghytte.no
Hyttemessen i Bergen - se video fra messen!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Her kan du melde deg på vårt nyhetsbrev! Det kommer ca 2 ganger per måned og gjør deg oppdatert på de beste sakene fra Hyttebloggen.no

Du kan melde deg av nyhetsbrevet når som helst. Din e-post blir ikke delt med andre. Ved å melde deg på godtar du nettsidens og Mailchimps vilkår og personvern.

Er du en hytteblogger?

Start din egen blogg på hyttebloggen.no.
De 10 første med 10 innlegg får kr 500

Les mer og kom i gang


Annonse