Stor vekst i hyttemarkedet

Hyttefelt

Aktiviteten i hyttemarkedet vokser fremdeles. Det meldes om rekorder både for brukthytter og for ferdighytter.

Mange har en drøm om en egen hytte. Selv om en stor andel av Norges befolkning har tilgang til hytte, er det stadig flere som skaffer seg egen hytte. Tidligere var hytter ofte små med lav standard. Først var det ute do, og senere forbrenningstoalett, men de siste 10-20 årene har standarden på hyttene økt betraktelig. Mange ønsker et andre hjem der de kan restituere og slappe av. Komfort får stadig større betydning.

Mange velger nå å bo trangere, enten i leilighet eller rekkehus, og heller bruke hytta som et alternativ til å kjøpe seg enebolig. Hytta brukes nå gjerne hele året. Å ta helgen på hytta blir stadig mer vanlig. Men selv om bruken har økt, står veldig mange hytter tomme store deler av året.

Beliggenheten har mye å si. Noen ønsker en hytte med kort kjøretid for å kunne bruke den mest mulig. Enkelte har så kort vei at det er mulig å ta en ettermiddag på hytten. Andre er mer opptatt av å komme seg lagt bort for å kunne slappe ordentlig av. Her har det mye å si hvor i landet en bor. Noen steder er det tilgang til snøsikre områder med kort reisetid, mens andre steder må en gjerne kjøre 2 timer til nærmeste snøsikre område. Trenden de siste årene har vært at de populære områdene øker mer i pris enn andre områder. 

En deler gjerne hyttemarkedet i to: Hytter på fjellet og hytter ved sjøen. Det finnes langt flere hytter på fjellet enn ved sjøen. Her er det stor variasjon og smak og behag avgjør hva som er rett for den enkelte. Ofte er det konflikter i familier i forhold til dette. For noen kan det løses med å skaffe seg to litt mindre hytter, en på fjellet og en ved sjøen. Andre må bli enige, der kanskje den tapende part får innført litt flere av sine ønsker på det vinnende steder.

Med økt pågang er det vekst i hytteprisene, men tilførsel av nybygg og tomter gjør at prisene fremdeles har en moderat økning.

Mange vil også klare seg greit med å leie hytte. Da har en større fleksibilitet og variasjon i forhold til hvor en vil reise i feriene. Samtidig er det mange som ikke finner den samme roen i noen andre sin hytte. Og for den som bruker hytta ofte vil leie kunne bli veldig dyrt og tidkrevende.

Hyttemessen i Bergen - se video fra messen!
Hvilken ferdighytte bør du velge?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Her kan du melde deg på vårt nyhetsbrev! Det kommer ca 2 ganger per måned og gjør deg oppdatert på de beste sakene fra Hyttebloggen.no

Du kan melde deg av nyhetsbrevet når som helst. Din e-post blir ikke delt med andre. Ved å melde deg på godtar du nettsidens og Mailchimps vilkår og personvern.

Er du en hytteblogger?

Start din egen blogg på hyttebloggen.no.

Les mer og kom i gang


Annonse

Annonse